Vicecampioana României, locul doi la „Cupa Explorări”

Volei Municipal Zalău a înregistrat două victorii şi o înfrângere la turneul organizat de Ştiinţa Explorări Baia Mare, însă, din lotul formaţiei zălăuane a lipsit centrul ucrainean, Mikola Rudnytskyi

Volei Municipal Zalău a participat la finalul săptămânii trecute la al doilea şi ultimul turneu de verificare dinaintea startului noului sezon al Diviziei A1. Formaţia pregătită de Marian Constantin şi Bogdan Nicolae a evoluat la „Cupa Explorări”, o competiţie la care au mai participat Ştiinţa Explorări Baia Mare, Unirea Dej şi Auto van Oort, o echipă de amatori din Olanda.
Dacă la „Cupa Unirea” desfăşurată cu o săptămână înainte, la Dej, zălăuanii nu au obţinut nicio victorie, lipsindu-le cinci titulari din lot, formaţia de la poalele Meseşului a câştigat primele două partide din cadrul turneului de la Baia Mare. Vicecampioana României a dispus cu 3 – 1 în primul joc de Unirea Dej, formaţie în faţa căreia a cedat cu 0 – 3 în urmă cu o săptămână. Zălăuanii au câştigat primul parţial la 23, cedându-l pe al doilea cu acelaşi scor. În seturile trei şi patru, voleibaliştii vicecampioanei au evoluat mai bine, ambele fiind câştigate cu scorul de 25 – 22.
Sâmbătă, în cea de-a doua zi a turneului, Volei Municipal a câştigat fără nicio emoţie disputa cu formaţia olandeză, cel mai disputat set fiind primul, pe care Zalăul l-a câştigat la 17. Seturile doi şi trei au fost fără istoric, zălăuanii câştigându-le la 8 şi la 11.
Duminică a urmat finala turneului, între Ştiinţa Explorări Baia Mare şi Volei Municipal Zalău. Primul act le-a revenit gazdelor, care s-au impus la 17. Seturile doi şi trei au fost câştigate de echipa zălăuană, care s-a impus cu 25 – 19 şi 25 – 18. Evoluţia jucătorilor de la Volei Municipal nu a mai fost la fel de bună în parţialul patru, pe care l-au pierdut la 16. Tie-break-ul a fost unul de „care pe care”, iar gazdele au punctat mai bine în final, câştigând cu 15 – 13.
„A fost un turneu util pentru noi, chiar dacă nu-l avem încă la dispoziţie pe ucraineanul Mikola Rudnytskyi. Belgianul Matthias Valkiers a ajuns doar de câteva zile, dar am fost nevoit să-l folosesc din motive tehnice, deoarece Filip (al doilea coordonator, n.r.) are mâna în gips. Echipa nu a avut o evoluţie rea, dar mai trebuie puse la punct anumite relaţii de joc. Vom continua pregătirea pe plan local, nu ştiu dacă vom mai susţine vreun amical, iar în data de 15 octombrie vom debuta în noua ediţie de campionat, pe teren propriu, cu Ştiinţa Bacău”, a precizat antrenorul Marian Constantin.
În celelalte partide din cadrul „Cupei Explorări” s-au înregistrat rezultatele: Ştiinţa Explorări Baia Mare – Auto van Oort 3 – 0, Ştiinţa Explorări Baia Mare – Unirea Dej 3 – 0 şi Unirea Dej – Auto van Oort 3 – 0.
Clasament: 1. Ştiinţa Explorări Baia Mare – 8p.; 2. Volei Municipal Zalău – 7p.; 3. Unirea Dej – 3p.; Auto van Oort – 0p.

Leave a Comment